2015-11-15 21.53.57-korr

Byggryn er anvendelig (grøt og middag), sunt (har et høyt innhold av kostfiber som gir en positiv helseeffekt ved å redusere kolesterolnivået og bedre tarmfunksjonen) og billig (500 gram koster ca. 10 kroner).

Det krever noe planlegging og forberedelse, men når du har gjort det har du utgangspunkt for lettvint middag eller frokostgrøt som varmes i mikrobølgeovnen. Byggryn må bløtlegges over natten for at de skal kunne brukes til noe.

 

Her er oppskriften på grøt som jeg bruker:

  • 2 dl byggryn
  • 1 liter melk
  • 1/4 ts salt

Grynene bløtlegges over natta eller til du kommer hjem fra jobb. Hell av vannet og ha gryna i en kjele. Hell på melk og kok opp under omrøring. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Når det koker skru ned varmen og legg på lokk, “glem” den og la den kose seg rett ved kokepunktet og rør av og til. Nå kan du lage middag eller gjøre andre ting. Den er ferdig etter ca. 40-50 minutter .

Jeg pleier å avkjøle grøten og sette den i kjøleskapet. Nå har jeg frokostgrøt i alle fall i tre dager. Det smaker godt med kanel, sukker og smør på.

Hvis du vil erstatte ris med byggryn til middag, legger du dem i bløt over natta, slå av vanne, fyll på nytt vann og kok dem i ca. 30 minutter. Da kan du bruke dem som du bruker ris. Sunt og godt. Det du ikke bruker den ene dagen er lett å varme opp en annen dag, sammen med rødløk og grønnsaker i en panne eller bare varmet i mikrobølgeovnen.

2015-11-16 19.50.50-korr

 

BYGGRYN TIL GRØT OG MIDDAG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *