Paiskallet er som følger (se for mer detaljer på Grunnoppskrift på pai tidligere på Bloggen):
- 3 1/2 hvetemel
- 60 g smør
- 1 1/2 dl Kesam
Alt blandes og trykkes ut i en paiform, prikkes med en gaffel og forstekes på 180 grader i ca. 15 minutter
Her er et nytt fyll til paien jeg har publisert tidligere:
- 1 rødløk
- ca. 150 g røkelaks
- noen kvister fersk dill
- ca. 120 g revet ost
Del opp rødløken i tynne båter og stek myk i litt olje i panna. Fordel rødløk, røkelaks i biter, dill og ost i det forstekte paiskallet. Over dette helles egg/melkeblandingen som består av 1 1/2 dl Kesam, 1 1/2 melk og 3 egg.
Stek paien midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter
En grønn salat er godt til denne
Salaten på bildet består av :
- Forskjellige grønne salatblader
- 6 cm agurk,
- 1/2paprika,
- 1 tomat,
- 1 ss solsikkekjerner
- 1 ss tørkede tranebær.
Standardressing til grønne salater hos meg er:
- 3 ss olivenolje
- 1 ss eddik
- 1 ts Dijon sennep
LAKSEPAI
Drømmepai!