2015-12-31 12.53.50-korr

Paiskallet er som følger (se for mer detaljer på Grunnoppskrift på pai tidligere på Bloggen):

  • 3 1/2 hvetemel
  • 60 g smør
  • 1 1/2 dl Kesam

Alt blandes og trykkes ut i en paiform, prikkes med en gaffel og forstekes på 180 grader i ca. 15 minutter

Her er et nytt fyll til paien jeg har publisert tidligere:

  • 1 rødløk
  • ca. 150 g røkelaks
  • noen kvister fersk dill
  • ca. 120 g revet ost

Del opp rødløken i tynne båter og stek myk i litt olje i panna. Fordel rødløk, røkelaks i biter, dill og ost i det forstekte paiskallet. Over dette helles egg/melkeblandingen som består av 1 1/2 dl Kesam, 1 1/2 melk og 3 egg.

Stek paien midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter

En grønn salat er godt til denne

Salaten på bildet består av :

  • Forskjellige grønne salatblader
  • 6 cm agurk,
  • 1/2paprika,
  • 1 tomat,
  • 1 ss solsikkekjerner
  • 1 ss tørkede tranebær.

Standardressing til grønne salater hos meg er:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eddik
  • 1 ts Dijon sennep
LAKSEPAI

1 thoughts on “LAKSEPAI

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *