Middag uten kjøtt har ikke alltid slått like godt an, men denne lasagnen har alle likt. Dette trenger du:
- 2 løk
- 4-5 hvitløksfedd
- 1 liten squash
- 2 stilker stangselleri
- 2 gulrøtter
- 1 persillerot
- 1 liten skalk hodekål
- 2 bokser hakkede tomater
- rikelig med bladpersille
- 2 ss presset sitron
- 2 ts salt
- (1 ts Worchestershire sauce)
- 6 dl melk
- 4 ss hvetemel
- 150 g ost
- 14 lasagneplater
Del alle grønnsakene i små biter og stek dem fortløpende i en stor kjele med noen ss olje. Hell over hakkede tomater og hakket bladpersille. Dette kan nå stå å kose seg og koke 30-40 minutter eller lenger. Grønnsakene skal bli godt møre. Smak så “sausen” til med sitron, salt, pepper og evt. Worchestershire sauce (en god smaksforsterker til mye, bla. kjøttkakesausen) .
Den hvite sausen lager jeg bare ved å riste melet ut i noe av melken og la det få et oppkok. Så kan man røre i halvparten av osten.
Så skal formen fylles. Formen jeg bruker måler 30×24 cm:
Smør formen med olje, legg et tynt lag grønnsakssaus i bunnen, dekk med lasagneplater, så ostesaus, så et nytt lag med grønnsaksaus og så videre til formen er full og grytene er tomme. På toppen har jeg ostesaus og resten av den revne osten.
Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter
Det blir en ganske stor porsjon som i alle fall holder til fem.
Jeg serverer den med en grønn salat ved siden av.
Jeg håper flere har lyst til å prøve denne sunne retten. Bra både for kropp og miljø.