Denne har jeg laget i mange år. Det er en enkel og god tomatsuppe laget fra bunnen av som er fast følge til pannekakene hos oss. Dette trenger du:
- 1 løk hakket
- litt chili, tørket eller fersk
- 3 hvitløkfedd hakket
- 1 glass tomatpure (180 g)
- 7 1/2 dl vann
- 1 terning grønnsakbuljong
- 1 ts balsamicoeddik
- 1 klype sukker
- 1 dl melk
- 1 dl creme fraiche
- salt og pepper
- 2 tomater
- 2 hardkokte egg
Start med å koke eggene harde, 10-12
Fres løk, evt. chili og hvitløk i litt olje i en gryte. Ha i tomatpuré og tilsett vann, buljongterning og balsamicoeddik. La det koke 10-15 minutter og tilsett en klype sukker.
Bland melk og creme fraiche i en bolle og tilsett en øse av den varme suppa. Rør godt om før det helles over i kjelen og pisk videre og få så jevn suppe som mulig. Du velger selv hvor fete melkeprodukter du bruker. I suppa på bildet har jeg brukt de magreste produktene og det fungerer fint. Hvis jeg ikke har creme fraiche bruker jeg det jeg har av melkeprodukter. Man trenger ikke å løpe på butikken for å lage denne suppen. Den blir god uansett.
Etter at jeg fikk stavmikser bruker jeg den og får en suppe uten biter. Suppa smaker også veldig godt uten at du moser den.
På toppen av suppa synes jeg det godt med et par eggebåter og et par tomatbåter og har du “”noe grønt” gjør jo det også susen.