DSC_0087-korr

Denne desserten kalles egentlig Clafoutis og er fransk. Jeg har gjort den enkel og mager. Oppskriften min er for to personer og passet akkurat i en form jeg hadde. Den opprinnelige desserten inneholder vanligvis kirsebær, men alle slags bær kan brukes også plommer. Jeg brukte frosne bjørnebær og det ble veldig godt. Hvis du kan røre sammen en pannekakerøre, kan du lage denne enkle smakfulle desserten med det vanskelige navnet. Dette brukte jeg i min dessert:

  • 150 gram bær (frosne)
  • 1 1/2 dl melk
  • 2 egg
  • 50 gram hvetemel
  • 50 gram sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker

DSC_0086-korr

Rør sammen melk, egg og det tørre til en røre. Smør en ildfast form og hell røren i. Legg i alle bærene. Stek desserten: 200 grader i 30 minutter. Her må du prøve deg fram. Den skal være godt stekt i kantene og litt myk i midten. Et melisdryss rett før servering pynter opp.

Mange oppskrifter består av halvparten fløte og halvparten melk. Bruker man det blir desserten enda mer “fløyelsaktig” i midten. Hun som gav meg inspirasjon til å legge desserten på Bloggen beskrev den som en blanding av brødpudding og creme brulee. Enkel og god var den i alle fall.

Jeg serverte den med hjemmelaget vaniljeis. Oppskriften på den kommer senere og den er også veldig enkel. Se oppskrift på matpaabordet.no 

ENKEL BÆR DESSERT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *