Det finnes utallige oppskrifter på gulrotkake og de jeg har smakt har alle vært gode. Gulrøtter gjør dem smakfulle og saftige synes jeg. Denne oppskriften har jeg gjort til min etter inspirasjon fra en god venninne. Hun tok den med fra USA og hun fikk ideene til å tilsette finrevet appelsinskall. Det gir en ekstra sting til kaken. Dette trenger du:
- 4 egg
- 2 1/2 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 3 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl nøytral olje (soya, raps, solsikke)
- 5 dl (ca 4 middels store) fint revet gulrøtter
- revet skall av en appelsin (helst økologisk)
Pisk eggedosis, bland alt det tørre og sikt det i eggedosisen. Tilsett olje og revet gulrot med appelsinskall og bland det godt i røren. Hell røren i smurt rund form (26 cm).
Stek kaken nederst i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter
Når kaken er kald smøres ostekremen på. Til den trenger du:
- 1 beger kremost naturell (100-150 g)
- 1 ts vaniljesukker
- 1-2 ss halvsmeltet smør
- 100 g melis
Rør alt godt sammen og smør utover kaken. Pynt ved å lage et mønster, ha på revet sjokolade eller hva med å pynte kaken med “amerikanske” blåbær.