dsc_0148-korr

Så var det brød igjen og det er jo det jeg lager mest av. Brødoppskriften jeg vil dele på bloggen i dag er saftig og har god smak synes jeg. Jeg lager det som grytebrød, god tid gjør at smaken får utvikle seg. Havremel gir også god smak til brødet. De raspede gulrøttene gjør brødet ekstra saftig. Et godt brød er det i alle fall.

Ingrediensene rører du sammen og lar stå på benken under plast  i minst 10-12 timer. Pass på at det ikke er for kaldt i rommet. Når timene har gått heller du deigen på melet underlag og “bretter” deigen fra hjørnene og inn mot midten flere ganger, så legger du det med skjøten ned i bakebollen og lar det heve i minst et par timer til. Den siste halve timen setter du en jerngryte med lokk inn i ovnen på 250 grader. Når den er god og varm tar du gryta ut av ovnen og “vipper” brødet oppi gryta. Stek med lokk i 30 minutter. Ta av lokket, senk temperaturen til 230 grader og stek videre i 15 minutter.

Avkjøl brødet på rist og vent til det er kaldt før du nyter en nydelig skive med noe godt på, eller bare smør.

Dette trenger du:

dsc_0150-korr

  • 400 g hvetemel
  • 150 g havremel
  • 80 g raspet gulrot
  • 30 g gresskarkjerner
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 4,5 dl vann
BRØD MED GULROT OG GRESSKARKJERNER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *