dsc_0191-korr

Det er gøy å oppdage oppskrifter som er så sunne og gode som denne paibunnen. Fyllet  bestemmer du selv. Jeg har foreløpig bare brukt laksefyllet (se diverse paioppskrifter tidligere på bloggen) og det har fungert fint til denne synes jeg. Søtpotet bunnen blir jo litt søt og det gjør seg til den salte fisken.

Til bunnen trenger du:

dsc_0158-korr

  • 1 stor søtpotet (ca. 350 g)
  • 1 egg
  • 100-120 g havremel
  • (evt. krydder, salt,pepper, chili, paprika)

Slik gjør du:

Søtpoteten deles i fire eller åtte biter og bakes i mikrobølgeovnen i 8-10 minutter (eller noe lenger i stekeovnen). Flå av skallet og bland poteter, egg og mel i en hurtigmikser og fordel deigen i en paiform. Det gjør ikke noe om den er noe løs, den stivner ved steking. Stek paiskallet i 15 minutter på 180 grader.

Til fyllet trenger du:

1 rødløk som stekes myk i panna, 150 g røkelaks, 3 ss tørket dill, ca. 120 g revet ost. Hell over en blanding av  3 dl væske (melk, kesam, fløte, rømme, ta det du har i skapet) og 3 egg.

dsc_0161-korr

Stek paien i ca. 30 minutter på 180 grader

Server med en salat til.

LAKSEPAI MED SØTPOTET BUNN

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *