Denne retten har jeg tatt med mest for å gi tips til “de utflyttede” om å tørrsalte fisken før den tilberedes. Da holder den formen bedre. Skreien er i utgangspunktet en fastere fisk enn torsken, men jeg tørrsalter den også og synes det gir en god smak.

Minst ti minutter før fisken skal tilberedes drysser jeg godt med grovt salt over fiskestykkene. Dette skylles av før tilbereding.

Fisken kan tilberedes på mange måter (trekke, steke, dampe, ovnsbake, panere ).

Denne gangen stekte jeg: la smør og olivenolje bli varmt i panna legge fiskestykkene med skinnsiden ned og stek i 3 minutter, snu og stek videre i et minutt, øs over fett undervegs).

Som tilbehør valgte jeg:

Revet gulrot med revet ingefær, limesaft/sitronsaft og sukker over, evt salt.

350 gram frosne selskaps erter kokes opp i 1 1/2 dl melk og 2 spisesjeer smør og moses med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Potetmos av melne poteter og sellerirot. Poteter og sellerirot kokes møre og stampes med melk og smør og smak til med salt og pepper.

Pynt gjerne med noe grønt. Her hadde jeg timian tilgjengelig.

 

SKREI MED ERTEPURE OG GULRØTTER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *