GOD PÅSKE!
Dette er gode og enkle kjeks som smaker godt til te og kaffe. I oppskriften står det hvit sjokolade. Jeg byttet ut 1/3 av sjokoladen med mørk kokesjokolade. Det gikk veldig bra. Hvis du ikke har tranebær går sikkert rosiner eller annen tørket frukt også. Prøv deg frem. Når du lager kjeks selv vet du i alle fall hva som er i dem. Det synes jeg er fint.
Dette trenger du:
- 100 g hvit sjokolade
- 1 dl tørkede tranebær
- 100 g mykt smør
- 1/2 dl sukker
- 1 egg
- 2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
Slik gjør du: Grovhakk sjokolade og tranebær. Rør sammen smør, sukker og vaniljesukker, tilsett egget og bland godt. Sikt og rør inn mel, bakepulver og salt. Ha i sjokolade og tranebær tilslutt.
Sett deigen med en teskje på bakepapir på stekeplaten og trykk dem litt ned. Jeg fikk 32 kjeks fordelt på to plater. Stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Du må følge med så de ikke brenner seg. OBS når de begynner å bli brune i kantene.