Denne suppa ble til da jeg kom hjem fra hytta og måtte lage middag av det som var i kjøleskap og fryser. Slik er det ofte med suppe; ta det du har. Løk i en eller annen form er uunnværlig og fenikkel smaker godt synes jeg. Denne gangen har jeg ikke bilde av det ferdige resultatet. Jeg håper allikevel at du blir inspirert til å lage din fiskesuppe. Dette brukte jeg til suppa denne gangen:
- 1 mellomstor purre
- 1 fedd hvitløk
- fersk ingefær (1×4 cm)
- 3 middels store gulrøtter
- 45 g ferdig skrelt selleri
- 1 fenikkel
- 2 ss olivenolje/smør
- 1 1/2 dl eplejuice
- 1 1/2 ss hvitvinseddik
- 1,2 l vann med 1-2 terninger fiskebuljong
- 500 g fisk, gjerne en blanding av rød og hvit fisk
- fløte/melk/rømme (det du har)
- salt, pepper, sitron/lime/evt litt sukker
Slik gjør du:
Finhakk hvitløk og ingefær og del opp de andre grønnsakene i passe store biter. La dem surre noen minutter i olje eller smør. Det gir en ekstra smak til suppa. Hell over eplejuice og eddik og la det nesten koke inn før du heller på buljongvannet. Dette må småkoke til grønnsakene er så vidt møre. Ha i fløte/melk og kok opp. Del fiske i passe terninger og la dem trekke i den kokende suppa i ca. fem minutter. Smak til med salt, pepper og sitron/lime (smaksforsterker) og kanskje litt sukker og kanskje litt mer fløte/rømme.
Jeg håper du får lyst til å prøve. Lykke til i alle fall!