Jeg inspireres til å finne gode vegetarretter. Denne bønne gryta innfrir synes jeg, men som en av de utflyttede sier “det må krydder til”. Prøv deg frem. Jeg har vært ganske “tøff” i oppskriften. Chili er ikke min favoritt så det tar jeg forsiktig, men det er bare å “fyre ” løs med den mengden du liker. Den opprinnelige oppskriften inneholder mer bønner, men jeg har erstattet noe med søtpotet. Dette har jeg brukt i min gryte:

  • 1 stor løk i terninger
  • 1 gulrot, grovrevet
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 200 gram søtpotet, i terninger
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss tomatpure
  • 600 gram bønner, ferdig kokt
  • 1,5 ts kanel
  • 1,5 ss spisskummin
  • 1,5 ss oregano
  • 1,5 ss kakao
  • litt tørket chiliflak, kajenne pepper
  • salt
  • 1/4 dl solbærsaft med 2 ss rødvinseddik eller 1/2 dl rødvin
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1,5 ts sukker
  • pynt med rømme og koriander hvis du har

Slik gjør du:

Stek grønnsakene i olje. Tilsett tomatpure og krydder og la det surre med et par minutter. Ha i bønnene, tomatene og saften. Smak til med sukker og salt.  Denne retten må du smake deg frem på…..krydder, sukker, syre, salt..

Server bønnegryta med ris eller kokte byggryn.

BØNNEGRYTE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *