Jeg inspireres til å finne gode vegetarretter. Denne bønne gryta innfrir synes jeg, men som en av de utflyttede sier “det må krydder til”. Prøv deg frem. Jeg har vært ganske “tøff” i oppskriften. Chili er ikke min favoritt så det tar jeg forsiktig, men det er bare å “fyre ” løs med den mengden du liker. Den opprinnelige oppskriften inneholder mer bønner, men jeg har erstattet noe med søtpotet. Dette har jeg brukt i min gryte:
- 1 stor løk i terninger
- 1 gulrot, grovrevet
- 1 rød paprika, i terninger
- 200 gram søtpotet, i terninger
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss tomatpure
- 600 gram bønner, ferdig kokt
- 1,5 ts kanel
- 1,5 ss spisskummin
- 1,5 ss oregano
- 1,5 ss kakao
- litt tørket chiliflak, kajenne pepper
- salt
- 1/4 dl solbærsaft med 2 ss rødvinseddik eller 1/2 dl rødvin
- 2 bokser hakkede tomater
- 1,5 ts sukker
- pynt med rømme og koriander hvis du har
Slik gjør du:
Stek grønnsakene i olje. Tilsett tomatpure og krydder og la det surre med et par minutter. Ha i bønnene, tomatene og saften. Smak til med sukker og salt. Denne retten må du smake deg frem på…..krydder, sukker, syre, salt..
Server bønnegryta med ris eller kokte byggryn.
BØNNEGRYTE