Jeg kjøpte ei høne og kokte den. Det gav flere middager blant annet denne “gamle” hønsegryta. Den er god, sødmen fra rosinene gjør susen. Jeg legger ved den opprinnelige oppskriften: høna jeg kjøpte veide ca. 2,5 kg og til denne gryta brukte jeg ca en halv høne, jeg pleier å ta noe mindre rosiner og ellers er det bare å ta grønnsaker som du har. Paprikaen gir både god smak og farge.

Slik gjorde jeg det:

Hakk og stek to løk i olje og minst 4 ts karri. Når løken er myk tar du i oppdelt hønsekjøtt og hell på kraft (3-5 dl) fra den kokte høna. La det koke noen minutter før du tar i en boks med mais og en paprika delt i biter og et par dl rosiner. Smak til med salt og pepper.

Server retten med ris som du kan pynte med ananas eller ikke noe.

Dette blir mat til minst fire personer.

 

HØNSEGRYTE MED KARRI

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *