Denne oppskriften oppdaget jeg i sommer på bloggen som heter Veganmisjonen. Den gir fantastisk saftige rundstykker som holder seg godt. Hemmeligheten her er chia-frøene og squashen som raspes i. Dessuten er deigen løs, så det er bare å utstyre seg med en deig skrape eller slikkepott når deigen skal transformeres til rundstykker på bakeplata. Som dere ser av bildet er ikke utseende perfekt, men innsiden er myk og luftig. Det er ikke mange ingredienser som trengs og squashen synes knapt. Så hvis noen er “redd” for grønnsaker er dette ypperlig.
Dette trenger du:
- 200 g raspet squash
- 700 g hvetemel
- 2 ss chia-frø (fåes kjøpt i de fleste mat butikker nå)
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 6 dl lunka vann
Dette røres sammen og står til heving minst en time. Det gjør ikke noe å “glemme” den. Den hever seg bra. Til utbaking må du bruke litt mel for å samle deigen til en “pølse” som du bare “skjærer” opp i biter som du manøvrere over på et bakepapir. Etterhev ca 15 minutter.
Varm ovnen til 225 grader og stek i 15-20 minutter
Når jeg skal steke dem gjør jeg som jeg pleier med gjærbakst: jeg lar et stekebrett bli varmt i ovnen så manøvrere jeg det ferdig hevede resultatet over på det varme brettet. Eller du steker som du pleier.
Lykke til!
Disse rundstykkene har reddet bakeriet mitt. Kundene er helt ville etter dem. Kan anbefales på det sterkeste!
Hei Kai Ove
Supert at du og kundene dine likte rundstykkene. Jeg har lenge planlagt en enda “sunnere” utgave og den ligger på bloggen nå. Kanskje de også “flyr avgårde”. Lykke til!