Det er lett å lage sin egen frokostblanding og det finnes mange oppskrifter. Jeg har “landet” på denne med chiafrø. Den er spesielt god på surmelk eller yoghurt. Søt melk går også veldig bra.
Nå har jeg tre oppskrifter med chiafrø på Bloggen; brød, squashrundstykker og denne frokostblandingen. Så det er bare å kjøpe seg en pakke med chiafrø. Det er ikke mye du trenger i hver oppskrift så den er drøy.
Dette trenger du:
- 6 dl havregryn
- 1/2 dl chiafrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl hakkede mandler
Dette blandes i en bolle. Du kan bruke store og små havregryn. Ta det du har. Jeg blandet også i noen rugflak siden jeg hadde det
- 2 ss smør/olje
- 1 dl eplejuice/appelsinjuice
- 2 ss honning
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts kanel
Dette kokes i en kjeleDet tørre og det våte blandes godt og spres utover en stekeskuff/plate og stekes i ovner på 160 grader i 30 minutter. Rør i blandingen to ganger.
Når det er avkjølt tar du i det du har av tørket frukt og kokos hvis du har.
- 2 never tørket frukt (aprikoser, rosiner, tranebær)
- 1 dl kokos
FROKOSTBLANDING