Oppskriften på pai bunn på min blogg er i utgangspunktet ganske sunn, da noe smør er byttet ut med Kesam. I denne oppskriften erstatter jeg også noe mel med grov hvete.
Jeg er også opptatt av å ikke kaste mat så fyllet ble til av det jeg hadde i kjøleskapet. Denne gangen var det:
- 70 gram ferdig revet grønnkål
- 4 “slække” vårløk
- 3/4 stor paprika
- 140 gram bacon
Alt stekes lett i en panne.
Til pai bunnen trenger du:
- 2,5 dl hvetemel, 1 dl grov sammalt hvete, 60 gram smør og 1,5 dl Kesam
Dette blandes best i en maskin, fordeles i en pai form prikkes med en gaffel og stekes på ca. 180 grader i 20 minutter. Det er lurt å forsteke denne noe lenger enn hvis du bare bruker fint hvetemel.
Legg fyllet i pai bunnen, ha over 120 gram revet ost og en blanding av 3 egg, 1,5 dl melk og 1,5 dl Kesam.
Stek på 180 grader i ca. en halv time. Følg med på stekingen!
Nyt til slutt sunn og god middag/lunsj og se gjerne innom flere pai forslag på bloggen.