Bloggen er 5 år og denne suppa kan også kalles Jubileumsuppe! Jeg fikk den servert for 10 år siden som en forrett til en god middag. Siden har jeg i alle fall lagd den en gang i året; til jul. Den kan lages hele året du bestemmer selv hvor luksuriøs du vil lage den. Hvis du velger billige reker og mager fløte blir det en hverdagsuppe. Denne gangen ble det en blanding for meg; “dyre” reker og mager fløte.

Dette trenger du:

  • 2 middels store løk
  • 1 hvitløkbåt
  • 2-3 ss karri
  • 1 buljongterning (kylling eller grønnsak)
  • 5 dl vann
  • 1 boks knuste tomater
  • 1 boks fersken 1,5 dl av kraften
  • 1 boks reker 1,5-2 dl av kraften
  • ca 1 dl matfløte

Del opp løk og hvitløk i små biter og stek sammen med karri i olje et par minutter. Hell over vann/buljong og tomater og la det koke i ca. 15 minutter. Bruk stavmikser for å jevne suppa. Ha i fersken delt i biter og kraft fra fersken og rekene og fløten. Her gjelder det å smake til (litt sødme og passe salt og mer karri hvis du liker at den “river litt”)

Tilslutt has rekene i. De må bare varmes ikke koke. Kokte reker blir seige.

Brød eller knekkebrød er alltid godt tilbehør til supper synes jeg.

MALAYSISK REKESUPPE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *