Her kommer en enkel risotto slik jeg ofte lager den. Den kan spises som egen selvstendig rett eller du kan ha det tilbehøret du ønsker og som kjøleskap eller fryser inneholder den dagen du får veldig lyst på risotto. Denne gangen stekte jeg opp litt kylling. Jeg bruker ofte sopp i risottoen. Har du ikke det kan du selvfølgelig sløyfe det eller bruke andre grønnsaker.

Det du må ha i risottoen synes jeg er: løk, buljong, risottoris eller forkokte byggryn og parmesan! Syre og sødme fra noe synes jeg også er viktig. Ta det du har og smak til; eplejuice, vin, sitron, eddik. For mer fylde kan du ha opp i fløte, rømme, smør, rett og slett det du har. Men ikke glem PARMESAN!

Her er det jeg brukte:

  • 150 gram løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 250 gram risottoris
  • 10 dl varm kyllingbuljong
  • 250 gram sopp
  • 1/4 dl hvitvinseddik, 3/4 dl vann, 1 ts sukker
  • 2 dl parmesan
  • salt og pepper
  • (evt. smør, fløte, rømme)

Hakk løk og hvitløk og la det surre i kjele med 2 ss olje og 2 ss smør. Når det er blankt tar du risen i og lar den surre med et par minutter. Hell i eddiken som er blandet med vann og sukker. La det koke ut før du heller i litt varm buljong og rører. La det koke så det blir mindre væske. fortsett til all buljong er i gryta. La det koke uten lokk. Det tar ca. 20 minutter til risen er ferdig. Den skal være har utenpå og myk inni. Ha i sopp og parmesan. Du må også beregne parmesan til å strø oppå. Mengden bestemmer du selv. Jeg strødde over timian og det smaker også godt. Smak videre til med salt og pepper eventuelt mer syre eller sødme.

Håper du koser deg like mye med risotto som meg. Lykke til!

RISOTTO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *