På Bloggen min finner du forskjellige oppskrifter på brød og forskjellige metoder å bruke. Surdeigsbaking er morsomt, men krever noe mer planlegging enn å bake med gjær. Du får et brød som smaker godt og er svært holdbart. Hvis du får lyst til å prøve med surdeig meld deg inn i “Surdeigs-gruppa” på Facebook. Hvordan du lager surdeig finner du på “nettet”.

Her er oppskriften jeg har brukt I det siste:

  • 100 gram surdeigstarter
  • 375 gram vann
  • 100 gram sammalt hvete
  • 100 gram sammalt spelt
  • 300 gram hvetemel
  • 15 gram salt

Rør alt godt sammen med ei sleiv på morgenen helst en dag du har fri. Strekk og brett deigen noen ganger i løpet av dagen evt. på ettermiddagen etter jobb. Dette gjør du i bakebollen. På kvelden tar du den over i en heveform og setter den i kjøleskapet til du skal steke brødet, neste dag eller dagen etter.

Når du skal steke dt tar du det ut av kjøleskapet og lar det stå på benken mens jerngryta du skal steke det i varmer seg i en ovn på 250 grader. Hell brødet i gryta stek 30 minutter med lokk. Ta av lokket senk graden til 180 og stek videre i 10-15 minutter.

Avkjøl brødet godt før du begynner å skjære i det. Nydelig med bare smør på.


SURDEIGSBRØD

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *