dsc_0055-korr

  • 460 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 2 ss olje

Bland det tørre og ha i vann og olje. Dette blir en relativt fast deig som er lett å lage tynne pizzabunner med. Det blir fire tynne bunner. Lørdag er pizza dag hos oss. Jeg lager deigen om morgenen så står det hele dagen til det er ca en time til vi skal spise pizza. Da tar jeg deigen ut på benken og bretter den ca. åtte ganger og lar den ligge ca 20 min før jeg deler opp i antall emner jeg skal ha og lar emnene hvile ca 5 min. Når jeg begynner å kjevle jobber jeg med flere emner samtidig slik at deigen hviler mellom kjevlingene. Da er det lettere å få en tynn bunn. Bunnene legges på stekeplater med papir.

Ovnen har jeg varmet opp til 250 grader med en stekeplate i . Når pizzaen skal stekes tar jeg den varme plata ut av ovnen og drar pizza med fyll, som ligger på bakepapir, over på den varme plata, Setter den inn i ovnen og steker midt i ovnen i ca 7 min. Her kan man selvfølgelig bruke bakesten etc., men det har jeg ikke skaffet meg ennå…………

Dette blir en nydelig pizza med tynn bunn.

Jeg har tre varianter av tomatsaus som jeg bruker. De kan også stå og koke i et par timer på ovnen, på svak varme.

dsc_0038-korr

TOMATSAUS 1

  • 1 løk og 3 hvitløk fedd hakkes
  • 1/4 dl olivenolje
  • 1 ts timian og 1 ts oregano
  • 1 bx hakkede tomater
  • 1 ss sukker, 1 ts salt, litt pepper

Løken stekes og det andre has i. Dette står og koker et par timer. Når det er ferdig kokt tar jeg i 1 ts basilikum (tåler varmebehandling dårlig). Tilslutt pleier jeg å bruke stavmikseren slik at sausen blir glatt, men det er selvfølgelig ikke nødvendig.

TOMATSAUS 2

  • 1 fedd hvitløk, 1 laubærblad, 2 ss tomatpure freses i gryta
  • 1 bx knuste tomater
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 2 ss balsamico
  • salt og pepper

dsc_0051-korr

Alt dette kokes et par timer.

TOMATSAUS 3

  • 1-2 hvitløkfedd hakkes og freses i gryta
  • 2 ss olivenolje
  • litt tørket chili
  • 1 ss oregano
  • 3 bx knuste tomater
  • 1 ss rødvinseddik

Dette kokes lenge. når det er ferdig kokt ha i 1 ss basilikum og smak til med litt sukker, salt, pepper og extra virgin olje (hvis du har)

Når du har smurt en av pizzasausene utover en bunn kan du lage forskjellig type pizza:

De som går igjen hos oss er:

  1. Stekt kjøttdeig/karbonadedeig
  2. Pepperonipølser
  3. Bare tomatsaus (Pizza Margerita)
  4. Skiver med squash og rødløk (passer godt på tomatsausen med peanøttsmør)

På toppen strør jeg ost; mest revet Mozarella, men har jeg ikke det tar jeg det som finnes i huset

PIZZA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *