Når det gjelder gjærbakst faller jeg ofte tilbake til denne oppskriften. Den er både smakfull og luftig. Dette trenger du til deigen:
- Ca. 21 dl hvetemel,
- 1,5 dl sukker 1 ts salt,
- 1 pk tørrgjær,
- 7,5 dl lunken melk,
- 6 ss smør.
Til fyllet trenger du:
- 100 g mykt smør,
- 3 ss sukker,
- 2-3 ss vaniljesukker (“ekte” vaniljesukker er best. Da trenger du ikke så mye).
Til gjærdeigen blander jeg alt det tørre og tilsetter melka og lar det gå i kjøkkenmaskinen noen minutter, alternativt elter du for hånd. Tilslutt eltes smøret i sje for sje. Smøret tilslutt slik at glutennettet ikke ødelegges. Deigen heves godt. Når den er ferdighevet deler du den i tre og kjevler hver del til et rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør en tredjedel av smøret utover og strø en tredjedel av sukkerblandingen over. Brett dobbelt fra langsiden. Skjær strimler i ca. 2 cm bredde. To og to strimler surres og formes til en bolle som settes til etterhev på plata.
Stek : 250 grader i ca 6-8 min. Her må du følge med. Ovnen er veldig varm.
Bolle egner seg godt til å fryse hvis du ikke spiser opp alle 40 på en gang!?