2015-09-12 13.50.42-korr

Når det gjelder gjærbakst faller jeg ofte tilbake til denne oppskriften. Den er både smakfull og luftig. Dette trenger du til deigen:

  • Ca. 21 dl hvetemel,
  • 1,5 dl sukker 1 ts salt,
  • 1 pk tørrgjær,
  • 7,5 dl lunken melk,
  • 6 ss smør.

Til fyllet trenger du:

  • 100 g mykt smør,
  • 3 ss sukker,
  • 2-3 ss vaniljesukker (“ekte” vaniljesukker er best. Da trenger du ikke så mye). 
  • 2015-09-12 12.41.01-korr

Til gjærdeigen blander jeg alt det tørre og tilsetter melka og lar det gå i kjøkkenmaskinen noen minutter, alternativt elter du for hånd. Tilslutt eltes smøret i sje for sje. Smøret tilslutt slik at glutennettet ikke ødelegges. Deigen heves godt. Når den er ferdighevet deler du den i tre og kjevler hver del til et rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør en tredjedel av smøret utover og strø en tredjedel av sukkerblandingen over. Brett dobbelt fra langsiden. Skjær strimler i ca. 2 cm bredde. To og to strimler surres og formes til en bolle som settes til etterhev på plata.

Stek : 250 grader i ca 6-8 min. Her må du følge med. Ovnen er veldig varm.

Bolle egner seg godt til å fryse hvis du ikke spiser opp alle 40 på en gang!?

 

 

 

 

 

VANILJESNURRERE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *