Det blir en ny suppe på bloggen. Her har jeg brukt det jeg hadde av rester og annet i kjøleskapet. Ta det du har og det er bare å prøve seg fram. Stavmikseren er suveren til å få en glatt suppe. Lag den en dag du har grønnsaker og tid. Den holder seg noen dager i kjøleskapet og kan bli lettvint middag for to en dag man har dårlig tid.
En løk er et godt utgangspunkt for suppa og siden jeg brukte en middels søtpotet bør man tilsette en halv presset sitron. Fløteskvett bruker du hvis du har.
Blomkål, purre og potet egner seg i supper. Prøv deg fram med det du har. Et tips kan jo være å holde seg til tre-fire grønnsaker i tillegg til løken.
Dett brukte jeg i suppa:
- en løk
- en stor stilk brokkoli
- en liten skalk sellerirot
- en gulrot
- en middels stor søtpotet
- saften av en halv sitron
- 7 dl vann
- 1 terning grønnsakbuljong
- en fløteskvett
- salt og pepper
Skrell og del opp grønnsakene i biter og kok dem møre i grønnsakbuljongen, ca. 20 minutter. Mos suppa glatt med en stavmikser eller potetstapper. Smak til med sitron, fløte , salt og pepper.