Denne desserten synes jeg er enkel å lage selv om den inneholder gelatin. Jeg synes det har vært vanskelig å lage noe med gelatin, men denne går veldig greit. Den er enkel, frisk og smakfull. Når jeg lager kaker og desserter pleier jeg å eksperimentere med å kutte ned på sukker og fett og erfarer at det stort sett går veldig bra. Denne desserten minner om Panna cotta, men istedenfor fløte (35 % fett) og vaniljestang bruker jeg vaniljeyoghurt (3 % fett).
Dette trenger du:
- 1 1/2 dl melk
- 2 ss sukker
- 3 dl vaniljeyoghurt
- saften av 1/2 sitron
- skall av 1 sitron
- 3 plater gelatin
Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i vann. Kok opp melk og sukker. Klem vannet ut av de bløte gelatinplatene og rør dem ut i den varme melken. Avkjøl dette. Rør i yoghurten og saft og skall av sitronen. Hell blandingen i porsjonglass. Det blir fem små. Sett i kjøleskapet i minst fire timer.
Til bærsausen trenger du:
- 1 dl vann
- 50 g sukker
- 300 g frosne bær
Slik gjør du:
Kok opp vann og sukker og ha i de frosne bærene. La dette koke til bærene er møre. Mos dette med stavmikser eller lignende og sil blandingen så den blir blank og fin. Avkjøl.
Hell sausen på yoghurt desserten rett før servering og nyt en frisk og relativt sunn dessert.
Takk for en super oppskrift! Denne har jeg servert flere ganger i sommer. Veldig god med friske rørte bær også.