dsc_0132-korr

Denne loffen er enkel og fantastisk god og den gjør seg neste selv. Du må bare være tilstede når du rører sammen ingrediensene og  når du steker loffen. Jeg fikk inspirasjon etter en video på nettet fra Manhattan. Der var slagordet at dette brødet kan en fireåring bake.

Dette trenger du:

korr

  • 6 dl hvetemel
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl kaldt vann

Alt dette blandes med en sleiv eller med hendene i en bolle. Sett plast eller lokk over (viktig for å holde på fuktigheten) og la stå på kjøkkenbenken i 8-10 timer. Jeg pleier å la det stå over natta, fra lørdag til søndag for eksempel og da har du fersk loff til søndagsfrokosten på ca. en time og et kvarter.

dsc_0129-korr

Sett en jerngryte (22 cm/3,5 liter) inn i ovnen på nederste rille og sett ovnen på 250 grader.

Etter at deigen har hevet diverse timer tar du mye mel på bakebordet og litt mel på et kjøkkenhåndkle. Hell deigen ut på bordet, bruk en slikkepott og “brett” den fra hvert hjørne og inn mot midten noen ganger. Legg deigen med skjøten ned på kjøkkenhåndkledet og “pakk inn” deigen inn i det. La det ligge og heve på benken til gryta er varm. Det tar ca. en halv time.

dsc_0130-korr

Ta ut den varme gryta (vær forsiktig for den er skikkelig varm) og vipp deigen oppi gryta. Sett på lokket og stek i en halv time. Ta av lokke, senk temperaturen til 230 grader og stek vider i 15 minutter.

Avkjøl loffen på en rist. Når den er kald kan du nyte loff som kan måle seg med god stein ovnsbakt loff.

ELTEFRI LOFF

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *