dsc_0140-korr

Endelig har jeg kommet frem til “min” linsesuppe. Jeg har prøvd forskjellige oppskrifter så denne ble en miks av alle. Jeg synes i alle fall at den ble god, så er det jo bare for den enkelte å smake seg frem, med mer eller mindre av de ingrediensene jeg har valgt. Med “linsemat” følger det gjerne eksotisk krydder. Rød karripasta synes jeg passer veldig godt til denne suppa så den “må” med. Den holder seg lenge i kjøleskapet selv om glasset er åpnet.

Dette trenger du til suppa:

dsc_0137-korr

  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ss karripasta
  • 1ts malt spisskummin
  • 2 dl røde linser (tørkede)
  • 1 boks tomater
  • 100 gram grov revet gulrot
  • 1 liter buljong (grønnsak- eller hønsebuljong)
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 laurbærblad
  • (litt rømme/yoghurt/kesam ved servering)

dsc_0138-korr

Skjær opp løk og hvitløk og fres blank i olje. Det tar et par minutter. Tilsett karripasta og spisskummin og la det frese med et par minutter. Da frigjøres enda mer smak fra krydderne. Tilsett linser, tomater, gulrot og buljong og kok opp. suppa bør koke i 30 minutter, men den kan også stå å putre på svak varme i en time hvis det passer slik.

Smak til med salt, sukker og sitron. Hvis du vil ha en sterkere suppe tilsetter du chili  sammen med løken.

 

 

RØD LINSESUPPE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *