Dette er en linsestuing med fyldig og gode smaker synes jeg. Den kan spises alene med brød til som en vegetarrett eller som tilbehør til kylling. Noe jeg synes den passer veldig godt til. Stuingen har så mye smak i seg så kyllingen krydrer jeg kun med salt og pepper før den stekes.
Jeg bruker grønne linser i denne retten og jeg synes de blir best når de ligger i bløt i alle fall gjennom natten.
Dette er en rett med spinat og fersk spinat kan selvfølgelig brukes, men jeg synes det er mer lettvint med frossen og i denne retten går det veldig bra synes jeg.
Dette trenger du:
- løk (2 sjalottløk og en rødløk eller bare en stor gul løk)
- 1 hvitløksbåt
- 1 ss garam masala
- 250 gram grønne linser
- 5 dl vann
- kyllingbuljong fond eller terning
- 2-3 tomater
- 200 gram spinat
- saften av en sitron
Stek finhakket løk og hvitløk i olje la krydderet frese med. Tilsett linser, vann/buljong og la det småkoke minst 20 minutter. Ha i tomat delt i biter og spinat og la det koke minst 10 minutter til. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.