Her kommer oppskriften på et smakfullt og saftig brød som holder seg ferskt i flere dager. Jeg fikk det førstegang på hyttetur med gode venner og fikk oppskriften av vertinnen etterpå.
Du lager det helt ferdig på en time og et kvarter. Det som er viktig med dette brødet er at du har ingrediensene i huset. Du trenger to bakeboller og dette er ingrediensene:
Bolle 1:
Bland 1 liter yoghurt naturell (her bør du ikke jukse. Jeg prøvde med surmelk en gang, men det fungerte ikke syntes jeg)og 4 ts natron, rør rundt og la stå til det andre er ferdig.
Bolle 2:
Bland godt sammen:
- 5 dl sammalt spelt mel,
- 6 dl siktet spelt mel (går fint med vanlig mel også),
- 2-3 dl frø (linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, ta det du har og det du liker. I den opprinnelige oppskriften står det 3 dl linfrø),
- 1 dl knuste valnøtter,
- 1 ts salt
- 2-3 dl tyttebærsyltetøy (en blanding av hele tyttebær og litt syltetøy synes jeg er best. Det kan jo bli litt søtt med bare kjøpesyltetøy).
Så blander du bolle 1 og 2 veldig godt.
Hell røra i 2 smurte brødformer.
Pynt med litt grovhakkede valnøtter og litt havsalt (det gjør virkelig susen synes jeg).
Stek nederst i ovnen: 180 C i 60 minutter.
Dette brødet er ekstra godt med ost på synes jeg.
Lykke til og nyt ferskt brød i flere dager!
TYTTEBÆRBRØD