dsc_0173-korr

Her er en av de første vegetarrettene jeg serverte familien. Den slo an så derfor har jeg laget den av og til. Jeg har også servert stekte pølser ved side av, hvis noen gjerne vil ha litt kjøtt. Kylling vil sikkert også være helt supert. Dette er en stor porsjon og den holder i alle fall til fem personer.

Jeg synes retten i seg selv er smakfull. Ingredienslisten er noe lang og selvfølgelig tar det litt tid å skjære opp alle grønnsakene, men jeg sier som en av de utflyttede: “Det er verdt det”.

Dette trenger du:

dsc_0171-korr

  • 4 gulrøtter
  • 2 søtpoteter (ca. 400 g)
  • 1 persillerot
  • 2 løk (rød og gul, eller det du har)
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 paprika (evt forskjllige farger)
  • 2 squash (gul, grønn, de du har)
  • (evt. 1 chili)
  • 2 dl vann
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 lime (saft og skall)
  • 2 cm fersk ingefær eller 1/2 ts tørket
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • salt, pepper

dsc_0172-korr

Slik gjør du:

Del grønnsakene i biter (ca 1 cm) og surr dem fortløpende i en gryte med 2 ss olje. Start med de hardeste og avslutt med paprika og squash.

Kok opp vannet og hell det over peanøttsmøret, rør godt. Tilsett resten av ingrediensene til “sausen” bortsett fra kokosmelken. Hell “sausen” og kokosmelken over grønnsakene og la det koke i ca. 30 minutter. Smak til med sukker salt og pepper.

Server med kokt ris, gjerne naturris og pynt med frø eller nøtter.

 

GRØNNSAKGRYTE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *