Nå er det lenge siden jeg har blogget så jeg fikk lyst til å dele en oppskrift igjen. Denne blandingen kan brukes som gryterett med ris til for eksempel og en salat ved siden av. For å få den karakteristiske asiatiske smaken er det nok lurt å bruke Hoisinsaus, ellers er det bare å ta det du har av løk, grønnsaker og pynt. Jeg hakket noen cashewnøtter over, valnøtter går også,  eller frø.  Det er alltid godt med noe ekstra å tygge på. Har du ikke fersk koriander er det bare å sløyfe det.

Dette brukte jeg:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 små rødløk i biter
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 gulrøtter i små biter
  • 1 rød paprika i biter
  • litt chili hvis du liker
  • 65 gram frossen spinat
  • (evt. salt, pepper)

Sausen

  • 4 ss hoisinsaus
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ts sambal oelek (eller en halv chili)

Jeg stekte først kjøttdeigen og blandet i 2 ss av sausen, så hvilte den på en skål mens jeg stekte løk, gulrot og hvitløk først. Jeg lot det steke ca. fem minutter før jeg hadde i paprika og etter en liten stund spinat og kjøttdeigen. Jeg tilsatte 2 ss til med sausen og lot det hele koke noen få minutter. Det ble smakfullt syntes jeg.

Jeg serverte den på grønne blader (hjertesalat) og hadde ris ved siden av slik at det ble “mer mat”. Idag pyntet jeg med nøtter og koriander. Sesamfrø er også fin pynt å bruke på denne retten. Resten av sausen serveres ved siden av.

GRØNNE BLADER MED SVINEGRYTE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *