Det er bra at kålsalat er blitt så populært for det er sunnt å spise mye kål. Jeg bruker den som tilbehør til middagen, både kjøtt og fisk. På en burger er det for eksempel veldig god. Ellers bruker jeg det som pålegg, alene eller sammen med kjøtt- eller fiskepållegg. Det finnes utallige oppskrifter så her er det bare å prøve seg fram. Jeg har havnet på denne jeg deler på bloggen i dag. Det er en stor oppskrift ca. 1 1/2 liter. Dette brukte jeg:
- 250 g kål
- 200 g gulrot
- 100 g eple
- saften av en halv lime
- 40 g rødløk
- (1/2-1 hvitløkfedd)
- 1 dl majones
- 1 dl rømme
- 1 ss sukker
- 2 ss dijonsennep
- 1 ss hvitvinseddik
- salt, pepper
Skjær kålen i så smale striper som mulig og del dem på tvers, rasp gulrot og eple og ha lime/sitron over eple så det ikke blir brunt. Finhakk rødløk og hvitløk og bland alt godt. Rør dressingen godt sammen og bland den med grønnsakene. Vil du ha en salat som er mer kremete må du lage mer dressing eller ta mindre grønnsaker. Denne jeg har lagd er frisk i smaken synes jeg. Den blir også enda bedre når den får stå å trekke. Hvitløken setter en ekstra spiss på denne salaten, men vær forsiktig med mengden.
Lykke til!