Fersk ingefær passer i mer enn indiske retter. Her har jeg tatt de tradisjonelle revne gulrøttene til “nye høyder” synes jeg. Hvis du lager salaten i god tid setter smaken seg enda bedre. Det er sjelden jeg rekker det, men hvis det blir igjen en rest som jeg spiser neste dag aner det meg at det er lurt. Denne gangen hadde jeg regnbue gulrøtter derfor er salaten ekstra fargerik. Bruk de gulrøttene du har. Du kan gjerne bytte ut eplet med rosiner. Sitronsaft er alltid godt, men det krever litt søtt (sukker eller honning).
Dette trenger du:
- 250 g gulrøtter
- 1 eple
- 2 cm fersk ingefær
- 3-4 ss sitronsaft
- 15 mandler, eller andre nøtter, eller en neve gresskarkjerner
- 2 ss god olje
- litt honning/sukker
- litt salt
Gulrøtter, epler og ingefær rives på et rivjern. Vær rask med å ta sitronsaften over eplene så de ikke blir brune (ikke farlig, men udelikat). Ha søtningen også over eplene. Bland alt godt, strø litt salt over og de hakkede mandlene tilslutt.
Denne passer godt til fisk og fiskekaker og det er nok til to personer.