
Her kommer en mindre porsjon (4 personer) og enklere utgave av rosenkålgratengen som allerede ligger på Bloggen. Samfunnet går mot mer plantebasert kosthold og mitt lille bidrag i denne retten er at jeg tar en stor andel rosenkål og mindre av poteter og pasta. Dette bestemmer du selv.
Oppskriften denne gangen er:
- 600 gram frossen rosenkål
- 150 gram potet i terninger
- 250 gram fullkornspasta
- 150 gram revet ost
- 100 gram cottage cheese
- 3 dl kokevann fra pastaen
- 1 ts tørket salvie, hvis du har, eller annet krydder du liker
Pasta og poteter kokes i rikelig med vann tilsatt litt salt i 8 minutter. Ta i frossen rosenkål, kok opp og la koke i 2 minutter. Hell av vannet (husk å ta vare på 3 dl) og legg alt over i en smurt ildfast form. Pisk sammen cottage cheese og kokevannet og ha 100 gram av den revne osten oppi. Hell dette over blandingen i formet og dryss resten av osten over.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter
I dag ble det kylling og salat til gratengen.
