Denne oppskriften bruker jeg til all slags pai. Jeg synes det er fint å spare på fettet der det er mulig. Pai kan stå på menyen en vanlig ukedag og ikke minst egner den seg godt til “pling” mat. Det er mat som varmes i mikrobølge ovnen hvis man kommer for sent til middag eller bare vil ha en deilig varmrett når det passer. Her har jeg forslag til to typer fyll.

Til paibunnen trenger du:

3 1/2 dl hvetemel, 60 g smør. 1 1/2 dl kesam. Jeg blander alt i Food prossessoren og da blir det fort en “ball” som jeg trykket ut i en paiform på 26 eller 28 cm. Den prikkes med en gaffel og forstekes i ovnen ved 200 grader i 15 min. Så tar jeg i fyllet og steker videre.

Her er forslag til  to typer fyll:

1. Skinkepai:

200g filet bacon (eller vanlig bacon), en purre/løk og en paprika stekes i panna. Dette legges i paiskallet. Strø over 120 g ost (rester for eksempel, også blåmuggost kan brukes). Hell over en blanding med 1 1/2 dl kesam (resten av begeret), 1 1/2 dl melk og 3 egg. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 min.

Server med en grønn salat (salatbladet, tomat, agurk, ringle over en god olivenolje og noen dråper eddik og litt flaksalt)

2014-11-22 17.44.572014-11-22 17.49.29

2. Vegetarpai:

skjær opp 2 rødløk, 2 paprika (varier gjerne fargen), 1 squash. Stek dette i olje til det blir mykt. Ha over 2 ss grønne urter (ta det du har i skapet), salt og pepper. Ha dette i paiskallet. Lag en blanding av 1 1/2 dl kesam, 1 dl melk, 1 dl pesto og 3 egg og hell over grønnsakene. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 min.

Sever med en salat til. Sunn og god mat som også er lett å varme i mikrobølge ovnen.

2014-12-06 17.15.54

GRUNNOPPSKRIFT PÅ PAI

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *