Jeg har laget min variant av “Brownies”. Her trenger du ikke sjokolade, det er kakao og smør som gjør nytten. Jeg har brukt denne enkle oppskriften i mange år og den “faller i smak” i alle fall. Trikset med å få den myk er å ikke steke den for mye.

Dette trenger du:

  • 3 egg + en klype salt
  • 3 dl sukker
  • 125 gram smør
  • 1/2 dl kakao
  • 3 dl hvetemel
  • 3/4 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Pisk salt og egg lett sammen før du tilsetter sukkeret og pisker til eggedosis. Smelt smøret og ha i kakao. Bland det tørre og sikt det over eggedosisen. Tilslutt har du i det avkjølte smøret med kakao. Rør forsiktig til alt er blandet og ha det i en smurt form (26 cm) og stek midt i ovnen på 180 grader. Jeg stekte min kake i 12 minutter, da var den fast i kanten og relativt løs i midten. Den blir også fastere etter at den er tatt ut av ovnen. Prøv deg frem og nyt en deilig kake til kaffen. Det smaker ekstra godt med krem og bær til og strø melis over.

MYK SJOKOLADEKAKE

2 thoughts on “MYK SJOKOLADEKAKE

  • 26. mai 2019 kl 21:49
    Permalenke

    Veldig god kake,som fikk bein å gå på her i huset!

    Svar
    • 28. mai 2019 kl 21:06
      Permalenke

      Supert at den falt i smak. Opphavet til kaka var at “de utflyttede” skulle ha en kake som var lett å lage og som smakte godt.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *