Forbered det tørre om kvelde2014-10-14 06.42.32n slik at det bare er å tilsette gjær og vann om morgenen.2014-10-14 06.42.32

Jeg pleier å lage to brød av gangen og da bruker jeg to boller. For at brødet skal heve seg best mulig bør det ikke være for mye grovt mel i dem. Uansett blir det grovere og sunnere enn kneipen du eventuelt kjøper.
Dette trengs:
  • 370 g hvetemel,
  • 30 g rug,
  • 100 g sammalt hvete (eller 300 g fin hvete og 100 g sammalt hvete, til helga kan du jo lage loff og da bruker du 500 g hvetemel),
  • 1 ts salt, 1/2 ts sukker ,
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 4 dl kaldt
Når du kommer hjem rører du i deigen og får dem over i hver sin smurte brødform.
2014-10-14 06.45.15
Etterhev på benken til ca en time før du skal legge deg, forhåpentligvis blir det kanskje 4 timer.
 2014-10-17 19.06.50
Stek: sett brødene midt i ovnen i forvarmet ovn til ca 230C, stek i 15 min, senkt temperaturen til 180C, sett brettet nederst i ovnen og stek videre i 45 min.
Ta brødene ut av formene, legg på en rist og avkjøl før du nyter nydelig brød. Det siste får du kanskje ikke gjort før dagen etter. Men tenk for en matpakke du kan lage deg………….2014-10-15 06.29.39
BRØDET SOM LAGER SEG SELV

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *