Forbered det tørre om kvelden slik at det bare er å tilsette gjær og vann om morgenen.
Jeg pleier å lage to brød av gangen og da bruker jeg to boller. For at brødet skal heve seg best mulig bør det ikke være for mye grovt mel i dem. Uansett blir det grovere og sunnere enn kneipen du eventuelt kjøper.
Dette trengs:
- 370 g hvetemel,
- 30 g rug,
- 100 g sammalt hvete (eller 300 g fin hvete og 100 g sammalt hvete, til helga kan du jo lage loff og da bruker du 500 g hvetemel),
- 1 ts salt, 1/2 ts sukker ,
- 1/2 ts tørrgjær
- 4 dl kaldt
Når du kommer hjem rører du i deigen og får dem over i hver sin smurte brødform.
Etterhev på benken til ca en time før du skal legge deg, forhåpentligvis blir det kanskje 4 timer.
Stek: sett brødene midt i ovnen i forvarmet ovn til ca 230C, stek i 15 min, senkt temperaturen til 180C, sett brettet nederst i ovnen og stek videre i 45 min.
BRØDET SOM LAGER SEG SELV