Viltgryte med finnbiff, reinsdyr skav etc kan man egentlig kalle “rask mat”. Kjøttet er tynt og trenger ikke koke lenge. Det er kraftig på smak og gir en god kraft til gryta. En lettvint søndagsmiddag synes jeg. Jeg lagde den dagen før og hadde ferdig potetstappe så søndagsmiddagen var raskt unnagjort. Jeg hadde mager rømme så da brukte jeg et helt beger. Hvis du velger den fete varianten holder det sikkert med litt mindre.

Det finnes mange oppskrifter på viltgryte eller finnbiff og mange inneholder ikke grønnsaker. Jeg velger grønnsaker både for smak, ernæring og det visuelle.

Her er det du trenger til min viltgryte:

  • 350-400 gram/1 pakke frossen finnbiff/reinsdyr skav
  • 1 stor løk i tynne båter
  • 1 gulrot i tynne biter
  • 150 gram sopp i biter
  • 2 ss smør/olje
  • 50 gram frosne grønne erter
  • 10 knuste einerbær
  • 1 ss timian
  • 50 gram brunost, raspet
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 2-3 dl rømme/creme fraische
  • 2-3 dl vann, evt 1/2 ss maizena

Slik gjør du:

Går fint å steke kjøttet selv om det fremdeles er litt frossent

Smelt smør i en stor gryte. Ha i gulrøtter løk, sopp og kjøtt. Rør og stek på høy varme til kjøttet har skiftet farge fra rødt til grått. Ha i alt det andre minus ertene og la det koke forsiktig til gulrøttene er ferdig.

Smak til med salt og pepper og eventuelt mer krydder, brunost og sitron. Ta i ertene og la de bli varme før retten serveres.

Her er ertene på plass

Jeg serverte med potetstappe, brokkoli og selvfølgelig tyttebær.

VILTGRYTE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *