
Jeg har vært på Gjerirampa (se Facebook)og kjøpt kortreiste grønnsaker og det gav meg inspirasjon til grønnsaksuppe. Som vanlig ta det du har. Her er et forslag. Rester og stilker som ligger i grønnsaksskuffen kan du bruke i suppa. Løk, laurbærblad og grønnsakbuljong er greit å ha som basis. For litt ekstra smak stekte jeg tre oppdelte skiver med bacon også. Det er ikke nødvendig. Har du en pølserest kan det brukes.

Her er forslaget mitt:
- 200 gram poteter
- 600 gram rot grønnsaker
- 2 stilker selleri
- 1 liten purre
- 1 løk
- (1 fedd hvitløk)
- 2 laurbærblad
- 12 dl vann
- 1 terning grønnsakbuljong
- bacon og eventuelt en neve makaroni
Stek bacon og legg tilside, stek oppdelt løk i baconfettet og la etterhvert de oppdelte grønnsakene surre sammen med løken. Hell på vann og buljong og kok til grønnsakene er møre. Ta i makaroni litt før grønnsakene er ferdig og ha bacon tilbake i suppa når den er ferdig kokt.
Server med brød.