Høsten er her og et høstbilde passer på bloggen synes jeg. I dag vil jeg dele en “alt-i-ett” middag. Forberedelsene tar selvfølgelig litt tid, men når den står i ovnen er det bare å slappe av. Dette ble en kombirett; jeg har en grønnsakssaus som base. Den deles i to og det fordeles stekt kjøttdeig i den ene delen og kokte linser i den andre. Jeg syntes dette var veldig lurt og så ble det veldig godt.

Jeg laget retten i en ildfast form som måler 24×33 og den metter fire nesten fem sultne personer. Hvis du serverer brød eller knekkebrød ved siden av så er du sikker. Kanskje det blir en deilig rest til lunsj dagen etter også….

Dette trenger du til grønnsaksausen:

  • 2 løk
  • 3 hvitløkfedd
  • 3 selleristenger
  • 2 gulrøtter
  • litt paprika
  • ca. 800 g knuste tomater (2bx)
  • 1 terning grønnsakbuljong
  • 3 laurbærblad
  • 3 ts tørket timian
  • 4,5 ss rød pesto
  • 3 ts dijonsennep
  •  pepper (evt salt)
  1. 300 gram kokte grønne linser
    Jeg hadde tørre grønne linser som lå i bløt over natten. Disse kokte jeg ca. 20 minutter. Ellers kan du kjøpe ferdig kokte linser.
  2. 300 gram stekt kjøttdeig

Så var det potetlokket:

  • 1 kg poteter (ferdig skrelt)
  • 2,5 dl melk
  • 3 ss smør
  • 1 egg
  • 3 dl revet ost
  • salt, pepper
  • 2 never med frosne erter i halve potetlokket.

Slik gjør du:

Kok potetene.

Del opp grønnsakene og stek dem i olje hell på tomatene og ha i laurbærblad og timian og la det koke/putre i minst 30 minutter. Smak til med pesto, sennep, salt og pepper. Ta halvparten av sausen i en bollen og ha i hhv linser i den ene og kjøttdeig i den andre. Legg dette i den ildfaste forma.

Stamp potetene, smelt smør i en kjele og ha i melken og la det bli litt varmt før du rører det inn i de most potetene. Rør sammen egget og rør det godt i, ha i det meste av osten, men la det være litt igjen som du strør over retten til slutt.

Del potetmosen i to og ta grønne erter i den ene. Den med erter legger du over grønnsakssausen med linser og den uten over kjøttkakesausen. Strø resten av osten over og gratiner retten i midten av ovner 200 grader i ca. 20 minutter. Den bør bli litt brun.

Nyt deilig middag gjerne med litt brød til!

 

GJETERENS PAI MED LINSER OG KJØTTDEIG

2 thoughts on “GJETERENS PAI MED LINSER OG KJØTTDEIG

  • 1. november 2017 kl 21:41
    Permalenke

    Sunn,god og praktisk mat til mange

    Svar
    • 4. november 2017 kl 08:56
      Permalenke

      Enig! Super mat når de utflyttede for eksempel melder sin ankomst.

      Svar

Legg igjen en kommentar til Kari Svendsen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *