Fyldig linsestuing

Linsestuing og linsesuppe kan lages med forskjellige “eksotiske” krydder. I innvandrerbutikk har jeg kjøpt poser med umalt krydder og synes det er spennende å bruke det i retter som skal koke en stund.

Med brød ved siden av blir det rikelig lunsj for fem personer.

Billig, god og sunn mat av dette

Dette brukte jeg:

  • 4 dl røde linser
  • 2 løk
  • 6-8 hvitløkkløfter
  • 1 boks tomater
  • 10 dl vann
  • 4 ss ingefær
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts sennepsfrø
  • 2 ts hel koriander
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts gurkemeie + svart pepper
  • 2 ts salt
  • saften av en sitron/ca. 4 ss

Jeg startet med å legge linsene i vann/vaske dem. Ha rikelig med olje i ei gryte og ta i alle krydderne og la de frese et par minutter før du tar opp i hakket hvitløk, løk og ingefær. Stek dette noen minutter før du tar i tomatene, de avrente linsene og vannet. Så lar du det hele koke og kose seg på svak varme så lenge du har tid minst en halv time gjerne dobbelt så lenge. Smak til med salt og sitron, det trengs.

Del opp en halv squash i staver og stek i olje og strø over litt grønnsakbuljong.

Server suppa med squash og rømme.

LINSESTUING MED STEKT SQUASH

4 thoughts on “LINSESTUING MED STEKT SQUASH

  • 11. september 2019 kl 23:10
    Permalenke

    Da putrer suppa i kjelen,og morgendagens middag er forberedt!

    Svar
  • 12. september 2019 kl 21:59
    Permalenke

    Ja jeg liker det man kan gjøre istand på forhånd. Håper den smaker også

    Svar
  • 24. september 2019 kl 10:02
    Permalenke

    Veldig god suppe, rik på smak! Den blir garantert laget flere ganger.

    Svar
    • 18. oktober 2019 kl 09:11
      Permalenke

      Supert!

      Svar

Legg igjen en kommentar til Kari Svendsen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *