
Linsestuing og linsesuppe kan lages med forskjellige “eksotiske” krydder. I innvandrerbutikk har jeg kjøpt poser med umalt krydder og synes det er spennende å bruke det i retter som skal koke en stund.
Med brød ved siden av blir det rikelig lunsj for fem personer.

Dette brukte jeg:
- 4 dl røde linser
- 2 løk
- 6-8 hvitløkkløfter
- 1 boks tomater
- 10 dl vann
- 4 ss ingefær
- 4 ss olivenolje
- 2 ts sennepsfrø
- 2 ts hel koriander
- 1 ts spisskummin
- 1 ts gurkemeie + svart pepper
- 2 ts salt
- saften av en sitron/ca. 4 ss
Jeg startet med å legge linsene i vann/vaske dem. Ha rikelig med olje i ei gryte og ta i alle krydderne og la de frese et par minutter før du tar opp i hakket hvitløk, løk og ingefær. Stek dette noen minutter før du tar i tomatene, de avrente linsene og vannet. Så lar du det hele koke og kose seg på svak varme så lenge du har tid minst en halv time gjerne dobbelt så lenge. Smak til med salt og sitron, det trengs.
Del opp en halv squash i staver og stek i olje og strø over litt grønnsakbuljong.
Server suppa med squash og rømme.
Da putrer suppa i kjelen,og morgendagens middag er forberedt!
Ja jeg liker det man kan gjøre istand på forhånd. Håper den smaker også
Veldig god suppe, rik på smak! Den blir garantert laget flere ganger.
Supert!